Vad som krävs för att samla dina lån

Att samla lån kan vara lönsamt för både dig som kund och för banken, men det är banken som tar riskerna. Alltså är det din uppgift som låntagare att övertyga banken att du verkligen kan amortera ditt lån nu och om 10 – 15 år (beroende på vilken summa vi talar om).

Innan du sitter ned med bankpersonal och diskuterar om du kan samla alla lån eller inte, bör du förbereda dig så att du verkar som en stadig person, speciellt på pappret. Du måste självklart ha en stabil inkomst som helst anländer varje månad. Räkna gärna ut exakt hur mycket du har i lån idag, och vad varje enskild ränta är. Om du verkligen vill ge ett gott intryck kan det vara en god idé att leta upp ett extra jobb, samt att dra ned på månadskostnaderna så mycket som möjligt. Allt detta ökar dina chanser till att få samla lån och krediter under samma namn.

Att verkligen städa upp sin ekonomiska personlighet på pappret är oerhört viktigt om du vill samla dina lån och få en låg ränta. En bank ger dig endast denna möjlighet ifall de tror att du verkligen kan betala tillbaka det. Du ska alltså undvika att vara en risk.